Tapisvloeren zijn prachtige, traditionele vloeren. Het is pure ambacht, waar de kwaliteit vanaf spat. Deze vloeren kunnen, zeker bij goed onderhoud, tot een leven lang mee. Daarbij zijn deze vloeren geluidsarm en in verschillende houtsoorten en kleuren leverbaar. Onze ervaren en gediplomeerde vakmensen leggen jouw unieke vloer op maat en laten deze perfect aansluiten op het interieur.

Tapisvloeren in diverse patronen

Tapisvloeren kunnen in diverse patronen gelegd worden. Een veelgebruikt patroon is visgraat of de Hongaarse punt. Uiteraard is het ook mogelijk om de vloer in rechte stroken te leggen. De ambachtelijke, unieke vloeren geven een stijlvol karakter aan je woning. Daarbij vertonen ze weinig tot geen werking en kraken ze niet tot nauwelijks.

  • Tapisvloer-
  • Tapisvloer-
  • Tapisvloer-
  • Tapisvloer-
  • Tapisvloer-
  • Tapisvloer-

Traditionele legwijze

Bij een tapisvloer worden de houten stroken ‘koud’ tegen elkaar aangelegd. Het heeft hierdoor geen messing-en-groefverbinding. De ondervloer, bijvoorbeeld spaanplaat of bij vloerverwarming mozaïek, maken we vast aan de bouwvloer. Op de ondervloer lijmen en nagelen we de stroken. Zodra dit gedaan is gaan we het parket machinaal schuren. Hierdoor worden de spijkergaatjes gestopt en zijn ze niet meer zichtbaar. De vloer werken we uiteindelijk af met een duurzame olie of lak.

Onderhoud tapisvloeren

Tapisvloeren zijn ontzettend duurzaam. Ze kennen een levensduur tot wel 80 jaar oud. Het is wel van belang dat het meerdere keren geschuurd en gerenoveerd wordt. Ook daar kunnen we uitstekend bij helpen. Zo houden we de vloer in perfecte conditie.

Passie en vakmanschap

Voor het leggen van tapisvloeren is ervaring en vakmanschap nodig. Het is zeer precies werk. Dit komt door het verlijmen en vastspijkeren. De specialisten van Totaal Parket Delft zorgen ervoor dat het er bijzonder strak en vakkundig in komt te liggen. Hierdoor zal de vloer minder uitzetten en krimpen. Kwaliteit gegarandeerd en een leven lang plezier van de vloer!